Edison Partners

Onderstaand vindt u de partners waarmee de Edison Stichting samenwerkt.

Sena

In 1993 wees de overheid Sena - voluit ‘Stichting ter Exploitatie van Naburige Rechten’ – aan om op basis van de Wet op de naburige rechten de vergoedingsrechten voor openbaar gebruik van muziek van alle artiesten en platenproducenten te regelen. Sena doet dit in Nederland op exclusieve basis, wat wil zeggen dat niemand anders dan Sena gerechtigd is om deze vergoedingen te incasseren en te verdelen.

NVPI

NVPI is de branchevereniging van de entertainmentindustrie en vertegenwoordigt het merendeel van de Nederlandse muziekmaatschappijen. 

 

 

Edison Stichting

De Edison Stichting ressorteert volledig onder NVPI Audio. De Edison is de oudste muziekprijs in Nederland. De onderscheiding is te vergelijken met de Amerikaanse Grammy Award, de Duitse Echo of de Britse Brit awards. De Edison bestaat uit een bronzen beeld vervaardigd door beeldhouwer Pieter d’Hont. De Edison uitreiking valt uiteen in drie muzikale genres. De Edison Pop, de Edison Klassiek en de Edison Jazz/World.

Centrale Discotheek Rotterdam

Bij de Centrale Discotheek Rotterdam (CDR) vind je Europa’s grootste muziekcollectie, allemaal te leen! De CDR is al 50 jaar een begrip voor de Rotterdamse muziekliefhebber. Maar ook buiten Rotterdam kunnen muziekliefhebbers titels en informatie opvragen via hun lokale bibliotheek. Via de site van de CDR, www.muziekweb.nl, is het mogelijk om overal toegang te krijgen tot de catalogus. Via MuziekWeb vind je de grootste collectie: 400.000 cd’s, 15.000 muziek-dvd’s en 300.000 lp’s, maar ook recensies, labelinformatie, genre-indelingen en nog veel meer. MuziekWeb is inmiddels door velen geroemd om zijn compleetheid, betrouwbaarheid en innovatieve karakter.

iMediate


iMediate is een uitgeef- en communicatiebedrijf waar een 30-tal enthousiaste mensen dagelijks bezig is met het verzinnen, vullen, produceren en exploiteren van media. iMediate opereert in twee divisies: Business Publishing (vakinformatie) en Custom Publishing (sponsored media). iMediate = People in media. www.imediate.nl

Jazzism

EDISON JAZZ/WORLD

Jazzism is een exclusief magazine voor mannen en vrouwen die graag genieten van muziek. In het highend-segment van de bladenmarkt houdt het magazine de vinger aan de pols op het gebied van jazz, soul, latin, world en blues. Het magazine biedt topfotografie uit heden en verleden, bevat verhalen van toonaangevende schrijvers en journalisten en is voor muziekliefhebbers een kwaliteitsbaken op het terrein van hun muzikale interesse. Op eigenzinnige wijze is er aandacht voor muziekmedia, verre en nabije reisbestemmingen, literatuur, uitgaan, festivals, eten en drinken, concerten én mode.

Nicole van der Valk

d-Media


Internetbureau d-Media realiseert in samenwerking met haar klanten websites zoals edisons.nl Kiest u voor onze diensten, dan voeren we – samen met u – stapsgewijs uw plannen uit. Zo bent u snel online met een website op maat!

d-Media is gespecialiseerd in Drupal en Wordpress.

d-Media web professionals

Metropole Orkest

EDISON JAZZ/WORLD

Het Metropole Orkest is het grootste professionele orkest ter wereld dat een repertoire bestrijkt van zowel onversneden jazz als pop, wereldmuziek, filmmuziek en entertainment.

inJazz

EDISON JAZZ/WORLD

Treat

Treat is een creatief, Amsterdams bureau dat zich bezighoud met het ontwikkelen van concepten en shows voor de entertainment industrie. Treat zoekt uitdagingen en oplossingen die de grenzen van entertainment overschrijden en creëert daarmee spannende en uitdagende 'profile happenings’. Wij behandelen alle evenementen, groot (40.000 mensen) of klein (200 mensen) met dezelfde creatieve aandacht.

“Show Directors is what we are. Mood Management is what we do.“

KingCanary

Kingcanary ontwikkelt en produceert evenementen voor merken, het bedrijfsleven, televisie en consumenten. In alle gevallen leveren we totaaloplossingen; van strategie en concept tot productie, regie en redactie.

Edison partners