Edison Partners

Onderstaand vindt u de partners waarmee de Edison Stichting samenwerkt.

Sena

In 1993 wees de overheid Sena - voluit ‘Stichting ter Exploitatie van Naburige Rechten’ – aan om op basis van de Wet op de naburige rechten de vergoedingsrechten voor openbaar gebruik van muziek van alle artiesten en platenproducenten te regelen. Sena doet dit in Nederland op exclusieve basis, wat wil zeggen dat niemand anders dan Sena gerechtigd is om deze vergoedingen te incasseren en te verdelen.

Centrale Discotheek Rotterdam

Bij de Centrale Discotheek Rotterdam (CDR) vind je Europa’s grootste muziekcollectie, allemaal te leen! De CDR is al 50 jaar een begrip voor de Rotterdamse muziekliefhebber. Maar ook buiten Rotterdam kunnen muziekliefhebbers titels en informatie opvragen via hun lokale bibliotheek. Via de site van de CDR, www.muziekweb.nl, is het mogelijk om overal toegang te krijgen tot de catalogus. Via MuziekWeb vind je de grootste collectie: 400.000 cd’s, 15.000 muziek-dvd’s en 300.000 lp’s, maar ook recensies, labelinformatie, genre-indelingen en nog veel meer. MuziekWeb is inmiddels door velen geroemd om zijn compleetheid, betrouwbaarheid en innovatieve karakter.

NVPI

NVPI is de branchevereniging van de entertainmentindustrie en vertegenwoordigt het merendeel van de Nederlandse muziekmaatschappijen. 

 

 

Edison Stichting

De Edison Stichting ressorteert volledig onder NVPI Audio. De Edison is de oudste muziekprijs in Nederland. De onderscheiding is te vergelijken met de Amerikaanse Grammy Award, de Duitse Echo of de Britse Brit awards. De Edison bestaat uit een bronzen beeld vervaardigd door beeldhouwer Pieter d’Hont. De Edison uitreiking valt uiteen in drie muzikale genres. De Edison Pop, de Edison Klassiek en de Edison Jazz/World.

The Harbour Club

Faber Audiovisuals

Warsteiner

Metropole Orkest

EDISON JAZZ/WORLD

Het Metropole Orkest is het grootste professionele orkest ter wereld dat een repertoire bestrijkt van zowel onversneden jazz als pop, wereldmuziek, filmmuziek en entertainment.

Jazzism

EDISON JAZZ/WORLD

Jazzism is een exclusief magazine voor mannen en vrouwen die graag genieten van muziek. In het highend-segment van de bladenmarkt houdt het magazine de vinger aan de pols op het gebied van jazz, soul, latin, world en blues. Het magazine biedt topfotografie uit heden en verleden, bevat verhalen van toonaangevende schrijvers en journalisten en is voor muziekliefhebbers een kwaliteitsbaken op het terrein van hun muzikale interesse. Op eigenzinnige wijze is er aandacht voor muziekmedia, verre en nabije reisbestemmingen, literatuur, uitgaan, festivals, eten en drinken, concerten én mode.

KingCanary

Louis Roederer

Nicole van der Valk

Pullman Eindhoven Cocagne

EDISON JAZZ/WORLD

Pullman Eindhoven Cocagne heeft 320 stijlvolle hotelkamers, 18 multifunctionele vergaderruimten voor al uw vergaderingen en conferenties in Eindhoven, een fitnesscentrum, binnenzwembad, schoonheidssalon en het bekende restaurant / bar Vestdijk 47. High Speed Internet is in het hele hotel beschikbaar en het hotel is volledig ingericht voor niet-rokers. Het hotel ligt in het gezellige hart van Eindhoven, dichtbij het centraal station en het internationale vliegveld. Het Frits Philips muziekcentrum, een van de beste concertgebouwen van Europa, bevindt zich tegenover het hotel, in winkelcentrum De Heuvel. En als u hier bent voor zaken, dan zult u ontdekken dat het congres- en vergadercentrum van het hotel tot de top behoort.

Radio 6

EDISON JAZZ/WORLD

Radio 6 is de publieke radiozender voor soul en jazz. Radio 6 richt zich volledig op soul- en jazzmuziek en bijpassende genres zoals funk, rhythm & blues en de wereldmuziek die aan die stromingen is gerelateerd. In de avond is er ruimte voor cultuur in het programma De Avonden en bieden ze live-concerten. Op Radio 6 hoor je de beste nieuwe muziek, maar ook de echte klassiekers in het genre.

Jack Daniel's

iMediate


iMediate is een uitgeef- en communicatiebedrijf waar een 30-tal enthousiaste mensen dagelijks bezig is met het verzinnen, vullen, produceren en exploiteren van media. iMediate opereert in twee divisies: Business Publishing (vakinformatie) en Custom Publishing (sponsored media). iMediate = People in media. www.imediate.nl

Treat

Treat is een creatief (Amsterdams) bureau dat zich bezighoud met het ontwikkelen van concepten en shows voor de entertainment industrie. Onze kracht ligt in het creëren van krachtige concepten en het vertalen van deze concepten naar de juiste verhaallijn. Aan de hand van deze verhaallijn wordt de juiste sfeer  gecreëerd waardoor tijdens de evenementen een ‘on point’ beleving ontstaat. Dit noemen wij ‘mood management’ en is de manier waarop wij de evenementen vorm geven qua gevoel, show, visuals en alle andere aspecten die belangrijk zijn in de aanloop naar en tijdens het evenement.

Treat heeft de term 'Mood Management’ geclaimd als het aankomt op het creëren van de juiste sfeer. Dit is een specifieke manier om evenementen vorm te geven, waarbij beleving leidend is. Treat zoekt uitdagingen en oplossingen die de grenzen van entertainment overschrijden en creëert daarmee spannende en uitdagende 'profile happenings’. Wij behandelen alle evenementen, groot (40.000 mensen) of klein (200 mensen), met dezelfde creatieve aandacht.

“Show Directors is what we are. Mood Management is what we do.“

Torres

Ketel One Vodka

Gemeente Eindhoven

EDISON JAZZ/WORLD

Gemeente Eindhoven is founding partner van de Edison Jazz/World uitreiking.

EHV365

EDISON JAZZ/WORLD

EHV365 (officieel Stichting Eindhoven Marketing) heeft de activiteiten van CityDynamiek en VVV-Eindhoven gebundeld. Samen is gekozen voor een heldere citymarketingstrategie om te komen tot een sterk merkbeleid en merkbeleving voor de stad Eindhoven. EHV365 stimuleert, ondersteunt en faciliteert initiatieven die het merk Eindhoven in het hoofd en het hart versterken.

EHV365 is founding partner van de Edison Jazz/World uitreiking.

 

Ampco Flashlight

The Fabulous Shakerboys

d-Media


Internetbureau d-Media realiseert in samenwerking met haar klanten websites zoals edisons.nl Kiest u voor onze diensten, dan voeren we – samen met u – stapsgewijs uw plannen uit. Zo bent u snel online met een website op maat!

d-Media is gespecialiseerd in Drupal en Wordpress.

d-Media web professionals

Edison partners