Bart Wirtz

Bart Wirtz

In 2012 zorgde de cd ‘iDreamer’ voor een stroomversnelling in de carrière van altsaxofonist Bart Wirtz: hij werd de winnaar van de Edison publieksprijs 2012. In 2014 werd de langverwachte opvolger ‘Interview’ uitgebracht, waarin hij met een uitzonderlijke bezetting op grenzeloze wijze diverse muziekinvloeden laat samenkomen. Met de Amerikaanse trompettist Sean Jones (o.a. Marcus Miller Band) heeft Bart een muzikale klik die hoorbaar is op de opnames die zowel op CD als op vinyl zijn uitgebracht. 

Wirtz won al verschillende prijzen zoals de Erasmus Jazz Prijs, de Leiden Jazz Award, de Breda Jazz Prijs en mocht hij in 2012 de Edison Jazzism Publieksprijs in ontvangst nemen voor het voorgaande album iDreamer. 

In 2002 studeerde Wirz af aan het conservatorium in Rotterdam. Na een half jaar in New York te hebben gewoond, keerde hij terug naar Nederland waar hij hard aan zijn carrière werkte. Hij speelde in verschillende bands, waaronder The Young Sinatra, een tienkoppige band met onder andere zanger Paul van Kessel; Monsieur Dubois, waarin stijlen als funk, soul jazz, jungle beats en Afro grooves met elkaar gecombineerd worden; Artvark Saxophone Quartet, welke Wirtz de gelegenheid geeft om nieuwe, verschillende muzikale grenzen te verkennen en het zestienkoppige Rotterdam Jazz Orchestra, gedirigeerd door Johan Plomp. 

Bart Wirtz heeft naast zijn drukke loopbaan als muzikant ook een eigen Radio show samen met Rolf Delfos ‘Dutch Jazz’ elke dinsdag tussen 22.00-23.00 uur op Sublime FM.

Dit betreft een selectie van de relevante albums uit de discografie

Interview
Bart Wirtz
2014
 
iDreamer
Bart Wirtz
2011
 
Prologue
Bart Wirtz
2009

In de loop der tijd zullen alle nominaties en prijzen worden vermeld

Edison Jazzism Publieksprijs 2014 Interview Bart Wirtz
 
Edison Jazzism Publieksprijs 2012 iDreamer Bart Wirtz
 

Informatie

Bart Wirtz