Edison partners

Edison Jazz/World jury 2013

De vakjury bestaat uit een aantal prominente namen uit de muziekwereld die zijn gespecialiseerd in de genres jazz en wereldmuziek. Naast voorzitter Imme Schade van Westrum (Muziekjournalist, samensteller en producer) zitten ook, Gert-Jan Blom (artistiek producer voor het Metropole Orkest), Paul Bruger (Uitgeverij BCM, Jazzism), Mijke van Wijk (Presentatrice Mijkes Middag op Radio 6 Soul & Jazz) en Michelle Kuypers (Program Manager / Talent Booker bij North Sea Jazz Festival) in de vakjury van Edison Jazz/World.

Imme Schade van Westrum - voorzitter

Muziekjournalist, samensteller en producer Imme Schade van Westrum is ruim 25 jaar actief als programmamaker bij de Nederlandse Publieke Omroep (AVRO, Radio Nederland Wereldomroep en MAX).

Voor tientallen radioprogramma’s (en ondermeer Elsevier, Holland Herald, Het Financieele Dagblad) interviewde hij over de hele wereld velen kopstukken uit de klassieke- en jazzmuziek.

Als samensteller was hij verbonden aan programma’s op alle zes de Nederlandse publieke radiozenders. Schade van Westrum was jurylid van de Bird Awards en is sinds 1983 regelmatig actief in verschillende Edison jury’s. Op dit moment is Imme actief als programmamaker en eindredacteur radio 2, 4 en 6.

Gert-Jan Blom

Gert-Jan Blom (1956, Haarlem) is bassist, muzikaal onderzoeker en projektontwikkelaar.


Oprichter van het orkest Boulevard of Broken Dreams (1984-1987), exclusief te beluisteren tijdens het gelijknamige reizende zomerfestival waaraan het haar naam gaf. 


Daarnaast jarenlang werkzaam als bassist voor: De Snackbar Favorieten, De IJsbrekers, The Big Bamboo Party-Time Calypso Band, The Gangbusters, Conjunto Manzanas, Fay Lovsky's Bande Dessinee, de VPRO radio-programma's Het Pandemonium, Een Uur Ischa en Music-Hall, en met De Izzies in het RTL tv programma I.S.C.H.A. (tot 1995). 


In 1992, samen met grafisch vormgever en onderzoeker Piet Schreuders, richtte hij het documentair orkest The Beau Hunks (1992-1999) op die internationaal hoge ogen gooiden met hun reconstructies van de muziek uit Laurel en Hardy films en het merkwaardige oeuvre van de Amerikaanse componist en uitvinder Raymond Scott. Als free-lance producer voor VPRO radio deed Blom vanaf 1992 een serie projekten met het Metropole Orkest over de muziek van 'vergeten' componisten uit de jaren vijftig en zestig zoals Andre Popp, Roger Roger en Dennis Farnon. 


Sinds 2000 werkt hij als artistiek producer voor het Metropole Orkest, in nauwe samenwerking met artistiek leider en chef-dirigent Vince Mendoza. Samen met JB Meijers maakte hij in 2006 de muziek voor de hoorspel serie "Bommel" (NPS). Recentelijk produceerde hij cd's met Sonja van Hamel ("Winterland") en Dusty Stray ("Tales of Misfortune and Woe") voor het Basta label.

Paul Bruger

Paul Bruger (1967) is directeur van BCM. Het bedrijf geeft een groot aantal magazines uit waaronder Jazzism, Luister en Off the Record. Daarnaast tekent BCM voor de organisatie van grote evenementen. Paul is drummer en vormde ooit samen met zijn broer Eric en enkele vrienden een band. De liefde voor met name jazz, soul en funk zit diep. De roots van jazz en de zwarte muziek kunnen op onvoorwaardelijke steun en kennis rekenen.