Edison Jazzism Publieksprijs 2011 voor Ruth Jacott 31 oktober 2011

Edison Jazzism Publieksprijs 2011 voor Ruth Jacott

Vandaag heeft Edsilia Rombley, tijdens een reportage van RTL Boulevard, Ruth Jacott verrast met het feit dat zij winnaar is van de Edison Jazzism Publieksprijs 2011. Haar album A Tribute to Billie Holiday heeft van het publiek de meeste stemmen gekregen. Zij heeft dit opgenomen met het Metropole Orkest onder leiding van Michael Abene en in samenwerking met toparrangeurs. Op 16 november aanstaande zal Ruth Jacott haar Edison in Eindhoven in ontvangst nemen.


De Edison Jazzism Publieksprijs is een initiatief van de Edison Stichting en het blad Jazzism Magazine. Lezers van het blad konden in de afgelopen maanden via de Edison website stemmen op hun favoriete artiest met bijbehorend album. Dat resulteerde in een spannende afvalrace tot een shortlist van drie artiesten. Met een totaalscore van ruim 39% van de stemmen is Ruth Jacott de winnaar, gevolgd door Sensuàl met het album Trinta. Als derde eindigde Tineke Postma met het album The Dawn Of Light.


De publieksprijs wordt ondersteund door Radio 6. Dit station zal uitgebreid aandacht besteden aan de winnaar. Tijdens de uitreiking van de Edison Jazz/World, op woensdag 16 november aanstaande, zal Ruth Jacott onder begeleiding van het Metropole Orkest optreden in het Muziekgebouw Eindhoven en is live te beluisteren op Radio 6. De winnaar van de Edison Oeuvreprijs, Ivan Lins, komt naar Eindhoven om het beeld in ontvangst te nemen en geeft een optreden van ruim een uur met het Metropole Orkest onder leiding van John Clayton. De avond wordt gepresenteerd door Co de Kloet. Er zijn nog kaarten beschikbaar via www.MuziekgebouwEindhoven.nl.

Edison partners