Edison Jazzism Publieksprijs 2016 voor Karsu 24 juni 2016

Edison Jazzism Publieksprijs 2016 voor Karsu

Vanavond kreeg Karsu tijdens Edison Jazz/World te horen dat zij de winnaar is van de Edison Jazzism Publieksprijs 2016. De zangeres ontving de publieksprijs voor haar album Colors uit handen van Wilfried de Jong. 

 

De Edison Jazzism Publieksprijs is een initiatief van de Edison Stichting en het magazine Jazzism. Lezers van het blad konden in de afgelopen maanden via de Edison website stemmen op hun favoriete artiest met bijbehorend album. Dat resulteerde in een spannende afvalrace. De meeste stemmen ging naar Colors van Karsu. Als tweede eindigde Gare Du Nord met Stronger! gevolgd door het album Sabrina Starke van Sabrina Starke.

 

Uitreiking

 

Op vrijdag 24 juni vond de uitreiking plaats tijdens de Edison Jazz/World in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam, als onderdeel van showcase- en netwerkevenement inJazz. Winnaars Cécile McLorin Salvant, Yuri Honing Acoustic Quartet en de top drie publieksprijsgenomineerden traden samen op met oeuvreprijswinnaar het Metropole Orkest onder leiding van honorair dirigent Vince Mendoza.

 

Edison Jazz/World in Rotterdam

Edison Jazz/World is een samenwerking aangegaan met Rotterdam Festivals, North Sea Round Town en inJazz. Edison Jazz/World zal tijdens inJazz, het grootste Nederlandse showcase- en netwerkevenement voor de jazz in Nederland, de aftrap zijn van het “fringe” festival North Sea Round Town in de aanloop naar het Port of Rotterdam North Sea Jazz Festival.

Edison partners