Sabrina Starke, Karsu en Gare Du Nord kanshebbers Edison Jazzism Publieksprijs 2016 08 juni 2016

Sabrina Starke, Karsu en Gare Du Nord kanshebbers Edison Jazzism Publieksprijs 2016

Een maand lang kon het publiek stemmen op een van de tien Edison Jazzism Publieksprijs genomineerden. Vandaag maakt de Edison Stichting de top drie bekend en tijdens de uitreiking Edison Jazz/World op 24 juni in het nieuwe Luxor Theater wordt bekend wie de Edison in de wacht sleept. Kanshebbers zijn Gare Du Nord, Karsu en Sabrina Starke. Allen treden op tijdens deze uitreikingsavond en daarmee is tevens de line-up compleet. De andere optredende artiesten zijn winnaars Cécile McLorin Salvant, het Yuri Honing Acoustic Quartet en Oeuvreprijswinnaar het Metropole Orkest o.l.v. honorair dirigent Vince Mendoza. 

De Edison Jazzism Publieksprijs is een initiatief van de Edison Stichting en het magazine Jazzism. Lezers van het blad konden in de afgelopen maand via de Edison website stemmen op hun favoriete artiest met bijbehorend album. Dat resulteerde in een spannende afvalrace. De top drie bestaat uit Karsu (Colors), Sabrina Starke (Sabrina Starke) en Gare Du Nord (Stronger!).  

Uitreiking
Op vrijdag 24 juni vindt de uitreiking plaats tijdens de Edison Jazz/World in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam, als onderdeel van showcase- en netwerkevenement inJazz. Winnaars Cécile McLorin Salvant, Yuri Honing Acoustic Quartet en de top drie publieksprijsgenomineerden zullen samen optreden met oeuvreprijswinnaar het Metropole Orkest onder leiding van honorair dirigent Vince Mendoza. Er zijn kaarten beschikbaar voor publiek, te bestellen via het ticketbureau, telefoon 010 - 484 33 33 of op www.luxortheater.nl.

Edison Jazz/World in Rotterdam
Edison Jazz/World is een samenwerking aangegaan met Rotterdam Festivals, North Sea Round Town en inJazz. Edison Jazz/World zal tijdens inJazz, het grootste Nederlandse showcase- en netwerkevenement voor de jazz in Nederland, de aftrap zijn van het “fringe” festival North Sea Round Town in de aanloop naar het Port of Rotterdam North Sea Jazz Festival. Het evenement vindt plaats in het nieuwe Luxor Theater waar ook aansluitend aan Edison Jazz/World enige showcases plaats zullen vinden.

Edison partners