Op zondag 19 juni zond de AVRO het Edison Klassiek Gala uit dat had plaatsgevonden op donderdag 16 juni in het Kurhaus te Scheveningen. Oeuvreprijswinnaar pianist en dirigent Daniel Barenboim was de hoofdgast van de avond. Optredens waren er van winnaars Arthur en Lucas Jussen, Vilde Frang, Mark Padmore en Andreas Staier. Gastoptredens werden verzorgd door de gitarist Miloš Karadaglić en Percossa. De presentatie was in handen van Pieter-Jan Hagens.

Bekijk fotogalerij

Op 29 mei heeft Sir Simon Rattle een Edison in ontvangst genomen voor het album 'The Nutcracker' van Tchaikovsky dat winnaar is in de categorie Orkest. Het werk is uitgevoerd door het Berliner Philharmoniker o.l.v. van Sir Simon Rattle.

Bekijk fotogalerij

Het Kurhaus in Scheveningen stond op vrijdag 18 juni in het teken van Edison Klassiek.

Bekijk fotogalerij

Op donderdag 11 juni zond de AVRO voor het derde achtereenvolgende jaar het Edison Klassiek Gala live uit vanuit de Haagse Ridderzaal. Dit maal was de hoofdgast pianist Menahem Pressler, de oprichter van het vermaarde Beaux Arts Trio waar de Oeuvreprijs aan was toegekend. Optredens waren er van winnaars Graindelavoix o.l.v. Björn Schmelzer, de Koperblazers van het Koninklijk Concertgebouworkest en Ralph Rousseau met het Matangi Strijkkwartet.

Bekijk fotogalerij

Op donderdag 12 juni zijn in de Ridderzaal te Den Haag de Klassieke Edisons uitgereikt. Winnaars Johannette Zomer, Florilegium, Lang Lang, Gregor Horsch (KCO) en Jonathan Biss traden op. Hoogtepunt van de avond was de sopraan Dame Kiri Te Kanawa, zij kreeg de Oeuvreprijs overhandigd door Minister Plasterk. Na twee stukken van Strauss, bracht zij haar alom bekende uitvoering van O, mio Babbino caro van Puccini ten gehore. De avond is live uitgezonden door de AVRO op Nederland 2.

Bekijk fotogalerij

Edison partners