Donderdag 7 april ontving meesterviolist Itzhak Perlman na zijn concert in de Philharmonie de Paris de Edison voor zijn gehele oeuvre.

Bekijk fotogalerij

Dit jaar stond Edison Klassiek in het teken van de oeuvreprijswinnaar Reinbert de Leeuw. Hij vierde dit jaar zijn 75e verjaardag en werd geëerd met een festival. Een Hommage aan Reinbert de Leeuw op vrijdag 27 september in de Dr Anton Philipszaal te Den Haag maakte daar onderdeel van uit, het was een avond vol verrassingen. De overhandiging van de Edison was daar één van.

 

Bekijk fotogalerij

Op vrijdag 15 juni zond de AVRO voor het derde achtereenvolgende jaar het Edison Klassiek Gala live uit vanuit het Kurhaus te Scheveningen. Dit maal was de hoofdgast dirigent Frans Brüggen waar de Oeuvreprijs aan was toegekend. Optredens waren er van Hannes Minnaar (winnaar 'het debuut'), de Blazers van het Radio Filharmonisch Orkest (winnaar 'de opera'), Olga Peretyatko, Iris Hond, The Royal Wind Music, Lavinia Meijer (winnaar 'publieksprijs'), Arthur en Lucas Jussen (genomineerde 'publieksprijs) en Edwin Rutten (genomineerde 'publieksprijs').

Bekijk fotogalerij

Op zondag 19 juni zond de AVRO het Edison Klassiek Gala uit dat had plaatsgevonden op donderdag 16 juni in het Kurhaus te Scheveningen. Oeuvreprijswinnaar pianist en dirigent Daniel Barenboim was de hoofdgast van de avond. Optredens waren er van winnaars Arthur en Lucas Jussen, Vilde Frang, Mark Padmore en Andreas Staier. Gastoptredens werden verzorgd door de gitarist Miloš Karadaglić en Percossa. De presentatie was in handen van Pieter-Jan Hagens.

Bekijk fotogalerij

Op 29 mei heeft Sir Simon Rattle een Edison in ontvangst genomen voor het album 'The Nutcracker' van Tchaikovsky dat winnaar is in de categorie Orkest. Het werk is uitgevoerd door het Berliner Philharmoniker o.l.v. van Sir Simon Rattle.

Bekijk fotogalerij

Edison partners