Edison partners

Edison Klassiek jury

Stef Collignon - voorzitter

Stef Collignon werd geboren in Rotterdam, op 10 november 1965. Hij kreeg pianoles van zijn vader, vioolles van Elizabeth Hajdu van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, en drumles in de plaatselijke fanfare. Toch werd het een studie Engels in Leiden, in plaats van een conservatoriumopleiding. Muziek bleef echter de rode draad van  zijn carrière, via Philips Classics (product, en A&R manager) naar de Philip Music Group (vice-president international marketing), en van daar naar de popmaatschappijen Polydor en Universal (managing director). Sinds 2007 is Stef o.a. festivaldirecteur van het Haagse Festival Classique, en daarnaast een enthousiast amateurdirigent.

Jochem Valkenburg

Jochem Valkenburg is sinds 2011 programmeur muziek en muziektheater van het Holland Festival. Hiervoor schreef hij als muziekjournalist vele recensies, interviews en reportages voor NRC Handelsblad (2004-2011). Als redacteur van het televisieprogramma De Wereld Draait Door (2009-2011) was hij onder meer verantwoordelijk voor de introductie van een reeks opera’s van één minuut over actuele onderwerpen.

Hij studeerde Audio Design (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, 1997-1998) en Muziekwetenschap (Universiteit van Amsterdam, 1998-2004, cum laude) en promoveerde op een onderzoek naar tijd en tempo in non-lineaire muziek van John Cage, Karlheinz Stockhausen en Louis Andriessen (Katholieke Universiteit Leuven, 2005-2010).

Mischa Spel

Mischa Spel (Hilversum, 1975) studeerde (historische) muziekwetenschap aan de universiteiten van Amsterdam en Utrecht. Ze schreef interviews, recensies, toelichtingen en reportages voor verschillende orkesten, tijdschriften en kranten (Trouw, Het Parool) en is sinds 1999 vast verbonden aan NRC Handelsblad, de laatste jaren als muziekredacteur.

Peter Janssen

Peter Janssen is eindredacteur van de afdeling klassieke muziek van de NTR-radio en coördinator van de afdeling levende muziek van AVRO/NTR/TROS. Hij is tevens lid van commissie Podiumkunsten van de Raad voor Cultuur.

Tonko Dop

Tonko Dop (1959)  is journalist, NOVA-verslaggever, documentaire- en programmamaker.