Edison partners

Edison Klassiek jury

Stef Collignon - voorzitter

Stef Collignon werd geboren in Rotterdam, op 10 november 1965. Hij kreeg pianoles van zijn vader, vioolles van Elizabeth Hajdu van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, en drumles in de plaatselijke fanfare. Toch werd het een studie Engels in Leiden, in plaats van een conservatoriumopleiding. Muziek bleef echter de rode draad van  zijn carrière, via Philips Classics (product, en A&R manager) naar de Philip Music Group (vice-president international marketing), en van daar naar de popmaatschappijen Polydor en Universal (managing director). Sinds 2007 is Stef o.a. festivaldirecteur van het Haagse Festival Classique, en daarnaast een enthousiast amateurdirigent.

Mischa Spel

Mischa Spel (Hilversum, 1975) studeerde (historische) muziekwetenschap aan de universiteiten van Amsterdam en Utrecht. Ze schreef interviews, recensies, toelichtingen en reportages voor verschillende orkesten, tijdschriften en kranten (Trouw, Het Parool) en is sinds 1999 vast verbonden aan NRC Handelsblad, de laatste jaren als muziekredacteur.

Peter Janssen

Peter Janssen is eindredacteur van de afdeling klassieke muziek van de NTR-radio en coördinator van de afdeling levende muziek van AVRO/NTR/TROS. Hij is tevens lid van commissie Podiumkunsten van de Raad voor Cultuur.