Indian Askin

Foto: Karen Rosetzky
Foto: Karen Rosetzky
Indian Askin

‘We Come From Under the Sea of Ethanol We Let The Good Times Roll’

Het gaat goed met Indian Askin! 3FM DJ Frank van der Lende benoemde de band in 2014 al tot de ‘sound van 2015’ toen hij te gast was bij DWDD. Op 15 april 2016 kwam hun debuutalbum Sea Of Ethanol uit, en kwam meteen binnen op #8 in de Album Charts. Voor het album werkte Indian Askin samen met Peter Kriek als co-producer, co-writer en mixer en Dennis van Leeuwen.

Het album werd lovend ontvangen in de media:
“Het rock, het rammelt en het kraakt. Sea of Ethanol is een even opwindend als veelbelovend debuut” – OOR

“Ze blazen met Sea of Ethanol de 80’s en 90’s rock nieuw leven in met een goed geordende chaos van rustige indie- en ongepolijste punkinvloeden. En dat alles omlijst met een prikkelend psychedelisch randje.” – 3voor12

Op 16 december komt er een exclusieve 7” vinyl uit van de band via de Paradiso Vinyl Club. Hierop staan de nog niet eerder uitgebrachte songs: Crazy en Drinkin Time. En Indian Askin gaat het jaar 2017 beginnen met een optreden op het Eurosonic festival.

In het live circuit is Indian Askin inmiddels een bekende naam. In 2014 maakte ze onderdeel uit van de popronde, de band speelde in de after show van Foals in de HMH, in het voorprogramma van bands als De Staat, Go Back To The Zoo, Maximo Park en onlangs in de Ziggo Dome voor Kensington. Deze zomer was Indian Askin een graag geziene gast op de festivals en speelde ze o.a. op Best Kept Secret, Paaspop, Where The Wild Things Are, Zwarte Cross en Lowlands!

Op het moment zijn ze bezig met de laatste shows van hun tweede succesvolle clubtour van het jaar.

De eerste single van Indian Askin was Answer. Deze song werd toegevoegd aan de 3FM playlist, en door 3voor12 verkozen tot Song van de Week. Bovendien was de band ermee te gast bij De Wereld Draait Door.

De twee singles daarna Really Wanna Tell You en Asshole Down werden beide ook toegevoegd aan de playlist bij 3FM en werd de band benoemd tot 3FM Serious Talent.

Indian Askin bestaat al vanaf 2007. Zanger Chino Ayala (1987) is de schrijver, zanger en gitarist en een van de producers van Indian Askin. Chino is van Paraguyaanse afkomst, meer specifiek stamt hij
af van de Guaraní-indianen. Zijn vader is een onnavolgbare harp speler in een klassiek orkest in Rome en Chino speelt af vanaf jonge leeftijd diverse instrumenten. Al vroeg speelt hij in bandjes en skateboard hij door Amsterdam waar hij is geboren en in Monnickendam, waar zijn moeder woont.
Chino bezit een rauw talent zowel als zanger, schrijver als performer, producer en artiest. De band wordt compleet gemaakt met Jasja Offermans (1991) op basgitaar, Ferry Kunst (1987) op drums en Bart van der Elst (1996) als jongste van het stel op toetsen. De sound van Indian Askin omschrijven ze zelf als nupunk, met rock en grunge invloeden en een psychedelisch randje.

Dit betreft een selectie van de relevante albums uit de discografie

Sea of ethanol
Indian Askin
2016
 
Sea of ethanol
Indian Askin
2016
 

In de loop der tijd zullen alle nominaties en prijzen worden vermeld

Rock 2017 Sea of ethanol Indian Askin
 
Nieuwkomer 2017 Sea of ethanol Indian Askin
 

Informatie