Genomineerden 2017

Partners Edison Pop 2017

Onderstaand vindt u de partners waarmee de Edison Stichting samenwerkt om het Edison Pop 2017 evenement te realiseren.

Edison Stichting

De Edison Stichting ressorteert volledig onder NVPI Audio. De Edison is de oudste muziekprijs in Nederland. De onderscheiding is te vergelijken met de Amerikaanse Grammy Award, de Duitse Echo of de Britse Brit awards. De Edison bestaat uit een bronzen beeld vervaardigd door beeldhouwer Pieter d’Hont. De Edison uitreiking valt uiteen in drie muzikale genres. De Edison Pop, de Edison Klassiek en de Edison Jazz/World.

NVPI

NVPI is de branchevereniging van de entertainmentindustrie en vertegenwoordigt het merendeel van de Nederlandse muziekmaatschappijen. 

 

 

Sena

In 1993 wees de overheid Sena - voluit ‘Stichting ter Exploitatie van Naburige Rechten’ – aan om op basis van de Wet op de naburige rechten de vergoedingsrechten voor openbaar gebruik van muziek van alle artiesten en platenproducenten te regelen. Sena doet dit in Nederland op exclusieve basis, wat wil zeggen dat niemand anders dan Sena gerechtigd is om deze vergoedingen te incasseren en te verdelen.

KingCanary

Kingcanary ontwikkelt en produceert evenementen voor merken, het bedrijfsleven, televisie en consumenten. In alle gevallen leveren we totaaloplossingen; van strategie en concept tot productie, regie en redactie.

Treat

Treat is een creatief, Amsterdams bureau dat zich bezighoud met het ontwikkelen van concepten en shows voor de entertainment industrie. Treat zoekt uitdagingen en oplossingen die de grenzen van entertainment overschrijden en creëert daarmee spannende en uitdagende 'profile happenings’. Wij behandelen alle evenementen, groot (40.000 mensen) of klein (200 mensen) met dezelfde creatieve aandacht.

“Show Directors is what we are. Mood Management is what we do.“

Edison partners