AVRO Edison Klassiek Publieksprijs voor Lavinia Meijer 16 juni 2012

AVRO Edison Klassiek Publieksprijs voor Lavinia Meijer

De winnaar van de AVRO Edison Klassiek Publieksprijs is gisteravond in de live uitzending op Nederland 2 bekend gemaakt. De Edison Stichting heeft in samenwerking met de AVRO het publiek de kans gegeven om zijn stem uit te brengen. Na een eerste stemronde met veertien kandidaten waren er nog drie genomineerden over waar het publiek voor een tweede keer op kon stemmen. De genomineerden waren: Arthur en Lucas Jussen 'Schubert: Impromptus', Edwin Rutten 'Tchaikovsky: De Notenkraker' en Lavinia Meijer 'Fantasies & Impromptus'.

Lavinia’s cd 'Fantasies & Impromptus' is door de stemmers met 40% van de stemmen verkozen tot populairste klassieke album van 2011. Lavinia Meijer mocht tijdens het Edison Klassiek Gala in het Kurhaus te Scheveningen blij verrast de Edison in ontvangst nemen.

Lavinia Meijer (1983) werd op 11 jarige leeftijd toegelaten tot de‚ ”Jong Talentafdeling” van het Utrechts Conservatorium bij Erika Waardenburg. In 2003 behaalde zij haar Bachelor of Music (cum laude) aan het Utrechts conservatorium en in 2005 haar Master of Music (cum laude) aan het Amsterdams conservatorium, waarbij zij alleen composities van de laatste 30 jaar speelde.
Lavinia volgde masterclasses bij gerenomineerde harpisten als Jana Bouskova, Isabelle Moretti, Daphne Boden, Natalia Shameyva, Emilia Moskvitina, Maria Graf, Skaila Kanga en Susann McDonald. Vanwege haar brede interesse volgde zij ook een jazzcursus bij jazzharpist Park Stickney. Ook volgde zij interpretatielessen bij Theo Olof (viool), Walter van Hauwe (blokfluit) en Willem Brons (piano) met de muziek van Scarlatti en Bach. In 2009 won zij de Nederlandse Muziekprijs, die door het Ministerie van OCW aan een musicus, werkzaam in de klassieke muziek, kan worden uitgereikt.

Edison partners