Genomineerden 2017

Edison Pop 2017 01 november 2016

Edison Pop 2017

 

Nieuwe locatie, nieuwe jury, zelfde concept - Edison Pop zal plaatsvinden op maandagavond 13 februari 2017. Tijdens dit besloten evenement worden de winnaars van Edison Pop 2017 bekendgemaakt en de beeldjes uitgereikt in de Gashouder op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam. Het concept blijft hetzelfde, de locatie en jury zijn nieuw. Ruud de Wild neemt de taak van juryvoorzitter op zich.

Nieuwe locatie
Na drie succesvolle achtereenvolgende edities van Edison Pop in de Harbour Club wordt het tijd voor een andere locatie. De keuze is gevallen op de Gashouder, een karakteristiek gebouw op het Westergasfabriek terrein dat perfect past bij het Edison Pop concept.

Nieuwe jury
De Edison Stichting heeft een nieuwe jury benoemd, onder meestemmend voorzitterschap van kunstenaar/radiopresentator Ruud de Wild, die voorts bestaat uit Annemieke Schollaardt (Radio-DJ - 3FM/AVROTROS), Dieuwertje Heuvelings (Playlist Curator & Editor - Spotify NL), Menno de Boer (‎Music Director/Program Manager/DJ - Radio 538), Bart Wijlaars (muziekjournalist – o.a. De Telegraaf), Saul van Stapele (muziekjournalist – o.a. NRC) en Diederik van Zessen (Music Director - 3FM).

Voorzitter Ruud de Wild: ‘Hoe vet om gevraagd te worden als voorzitter van de belangrijkste muziekprijzen van Nederland. We gaan er met de hele jury alles aan doen om ervoor te zorgen dat de Edisons op een juiste en goede manier verdeeld gaan worden over de artiesten die het verschil hebben gemaakt in 2016.’

De categorieën blijven ongewijzigd en worden er in 2017 Edisons uitgereikt voor Pop, Rock, Hiphop, Dance, Alternative, Nieuwkomer, Volksmuziek, Videoclip, Album, Song en Oeuvre. Alle categorieën zijn juryprijzen die zich uitsluitend richten op artiesten van eigen bodem.

Edison partners